Socialrådmand: Ledigheden er rekordlav

Aarhus Kommune er kommet ovenpå, hvad angår arbejdsløshed

02:00

1 af 2

Ledigheden i de østjyske kommuner fortsætter med at falde. Sådan er det også i landsdelens største kommune, Aarhus, hvor man er glad for den positive udvikling.

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at ledigheden de seneste år har været dalende.

I øjeblikket ligger den på omkring 4,4 procent, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik og Jobindsats.dk. Det er et rekordlavt niveau, fortæller rådmanden:

- Vi har de bedste ledighedstal siden krisen startede, så vi er ikke helt oppe på niveauet fra da det gik stærkest før krisen, men vi er ved at være tæt på, siger Thomas Medom.

Ledigheden fortsætter med at falde

Forklaringen på den faldende ledighed er ifølge Thomas Medom, at flere mennesker - naturligt nok - er kommet i arbejde i takt med, at der samtidig er skabt flere arbejdspladser i kommunen.

Også øget fokus på og flere investeringer i jobcentrene har haft en gavnlig effekt. Derfor tror han også, at arbejdsløsheden vil fortsætte med at falde:

- Det er vigtigt for den enkelte og også for en kommunekasse, hvor vi lige har været igennem, at skulle aflevere en masse penge til Venstre-regeringen, siger Thomas Medom og henviser til omprioriteringsbidraget, som har betydet millionbesparelser i kommunen.

Du kan se hele interview med rådmanden i videoen øverst i artiklen.