Socialrådmand skal være frivillig på nødherberg

Thomas Medom (SF) arbejder natten mellem mandag og tirsdag på Blå Kors’ nødherberg

De mangler frivillige hænder på Blå Kors’ nødherberg i Aarhus, men i nat får det så hjælp fra en lidt uventet kant. Socialrådmand Thomas Medom har påtaget sig tjansen.

- Jeg er overbevist om, at det er sundt for politikere jævnligt at skifte mødedagsordner, rapporter, indstillinger, byrådsmøder, udvalgsmøder og rådmandsmøder ud med nogle helt almindelige aktiviteter, hvor man kan være sammen med dem, det handler om, skriver Thomas Medom på sin facebookside.

Læs også Nødherberg åbner en uge før tid i Aarhus

Leder af nødherberget Tabita Jørgensen er glad for alle, der vil give en hånd med på herberget.

- Vi er glade for alle, der melder sig som frivillige. Når der er så koldt, som der er i vintermånederne i Danmark, så kan det for de mest sårbare være livsfarligt at overnatte på gaden. Men i det hele taget synes jeg ikke, det er værdigt at lade mennesker sove på gaden i et land som Danmark, siger Tabita Jørgensen, der håber, at rådmanden kan være med til at skabe ekstra opmærksomhed og måske få nogle nye frivillige til at melde sig.

Læs også Stor succes med herberg kun for unge

Flere gange har vi fortalt historier om mangel på frivillige på nødherbeget, og så sent som i sidste uge lød meldingen, at der er behov for op mod 40 nye folk for at undgå en lukning. Nu har en af dem så meldt sig på banen, og rådmanden håber på flere følger hans initiativ.

- Hvis du synes, det er meningsfuldt at være med til at fastholde ambitionen om at alle hjemløse i Aarhus kan få en seng at sove i hver nat, så er der plads til flere, der vil hjælpe, siger Thomas Medom.

Nødherberget vil efter planen holde åbent frem til 28. februar.

02:09

I indslaget her kan du høre mere om den akutte situation med manglen på frivillige på nødherberget. 

Luk video