Snyd med kørepenge koster østjysk fodboldklub dyrt

DBU lader hammeren falde over Odder IGF Fodbold i sag om kørepenge. Klubben fratrækkes 12 point og får bøde på 100.000 kroner

Odder IGF Fodbold, der spiller i 2. division, fratrækkes 12 point og skal betale en bøde på 100.000 kroner.

Det har Fodboldens Disciplinærinstans under DBU besluttet, efter det er kommet frem, at klubben har overtrådt DBUs amatørbestemmelser i en sag om udbetaling af kørepenge.

Odder IGF Fodbold har allerede fået en regning fra Skat på cirka en million kroner, og nu kommer der så pointstraf og bøde fra DBU oveni.

Læs også Snyd med kørepenge koster divisionsklub en million kroner

Helt konkret fratrækkes klubben seks point i nedrykningsspillet i 2. division her i foråret og seks point i den kommende sæson.     

Skattefri kørepenge til spillere

Sagen handler om, at fodboldklubben i perioden 2013 til 2016 i strid med reglerne udbetalte skattefri kørepenge til spillerne på klubbens førstehold.

Vi er ved at studere kendelsen og vil først kommentere sagen om nogle dage, når vi er på den anden side af ankefristen.

Peter Lindberg Christensen, formand, Odder IGF

Ritzau har tidligere beskrevet, hvordan klubben ifølge formand Peter Lindberg Christensen udbetalte skattefri kørepenge til spillerne, når de kørte til og fra træning og kamp. 

Amatørfodboldspillere må kun modtage skattefri kørepenge, når de transporterer andre spillere til og fra kamp og stævne. 

Fodboldens Disciplinærinstans mener, at de beløb, spillerne har modtaget, ikke har været godtgørelse for kørsel eller lignende i klubbens tjeneste, men vederlag for at spille fodbold i Odder IGF Fodbold. 

Læs også 14 år bag bardisken: Hvis man ikke dukker op, ringer Anette

- Ved at aflønne spillerne på denne måde i stedet for at tegne kontrakter med dem, aflønne dem med træk af A-skat og i øvrigt ansætte dem på de vilkår, der fremgår af DBU’s standardspillerkontrakt, er der tale om en omgåelse af DBU’s amatørbestemmelse, står der i afgørelsen. 

- Klubben har over de tre sæsoner opnået en uberettiget fordel i forhold til sine konkurrenter, der tilbyder deres spillere reglementerede ansættelsesvilkår, står der videre. 

Afgørelsen studeres

Peter Lindberg Christensen er formand for Odder IGF Fodbold. Han fortæller, at klubben først vil kommentere afgørelsen efter ankefristen i næste uge.

Læs også Jubel og champagne-sprøjt i Odder: Vi er pavestolte af Morten

- Vi er ved at studere kendelsen og vil først kommentere sagen om nogle dage, når vi er på den anden side af ankefristen, siger Peter Lindberg Christensen til TV 2 I ØSTJYLLAND.