Snyd med kørepenge koster divisionsklub en million kroner

Efter flere uheldige sager står Odder IGF foran at skulle betale en million kroner til Skat

Foto: Odder IGFs facebookside

2. divisionsklubben Odder IGF skal af med op mod en million kroner, efter Skat har fundet ud af, at fodboldklubben i perioden 2013 til 2016 i strid med reglerne udbetalte skattefri kørepenge til spillerne på klubbens førstehold.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Klubben udbetalte ifølge formand Peter Lindberg Christensen skattefri kørepenge til spillerne, når de kørte til og fra træning og kamp.

Amatørfodboldspillere må kun modtage skattefri kørepenge, når de transporterer andre spillere til og fra kamp og stævne.

- Vi troede, det, vi gjorde, var i orden. Vi var nok desværre lidt naive, siger Peter Lindberg Christensen til Aarhus Stiftstidende.

Læs også Haderslev kalder: Mitrovic forlader Randers FC

Han understreger, at fejlen ligger hos klubben og ikke hos spillerne, som ikke skal lastes med efterbetalingen til Skat.

Klubben har også lavet en fejl i udbetalingen af godtgørelse til ungdomstrænere.

Sammen med en momssag og føromtalte sag om kørepenge ender regningen på cirka en million kroner, vurderer formanden over for avisen.

Han understreger, at klubbens eksistens ikke er i fare.

Læs også Lodberg skifter Horsens ud med Sønderjylland

Sagen får formentlig også et efterspil hos Dansk Boldspil-Union (DBU).

I juni sidste år blev Middelfart idømt en bøde på 200.000 kroner for en lignende sag, som også kostede klubben 24 point - 12 point i sidste sæson og 12 point i indeværende sæson.

Desuden blev en række spillere idømt bøder og karantæner.