Snup en pølse ved åen

Enhedslisten foreslår fastforankrede grill opstillet til fri afbenyttelse flere steder i Århus Midtby.

Enhedslisten i Århus er klar med en ny midtbyplan, der blandt andet går til kamp mod butikkernes tøjstativer og caféernes borde og stole.

- Butikkers og cafeers råderum over gågader og torve har taget overhånd, mener partiets midtbygruppe.

Dette råderum vil de have begrænset betydeligt. I stedet skal der være borde, bænke og træer til gavn for alle byens borgere, hedder det i en pressemeddelelse.

- Det er borgerne, der har betalt for etablering af pladser, torve og åfrilægningen. Det skal derfor også være muligt for borgerne at nyde investeringen uden at skulle betale dyrt for en kop kaffe, siger byrådsmedlem for Enhedslisten Keld Hvalsø Nedergaard.

Enhedslisten vil have midtbyens eksisterende parker fredet og nye parker etableret. Forbudsskiltning mod grillning skal efter Enhedslistens mening erstattes af fastforankrede grill med tilhørende affaldsspande til fri afbenyttelse i Mølleparken, langs åen, Botanisk Have, Vennelystparken, Universitetsparken, Rådhusparken, Tangkrogen og Mindeparken.

Ifølge Enhedslisten er det en yndet aktivitet for især byens unge at mødes om at grille i byens parker og ved vandet. De unge medbringer ofte en engangsgrill, som sættes direkte på græsplænen eller andre uhensigtsmæssige steder.

Desværre er det brandfarligt og grillen kan ødelægge underlaget.

- Vi hilser de unges lyst til at mødes og udfolde sig i det offentlige rum velkomment. Vi vil til formålet etablere fast forankrede grillpladser. Vi øger herved sikkerheden, mindsker ødelæggelser af planter og inventar og gør det muligt at grille mere sundt og mindre forurenende end med engangsgrill, hedder det i pressemeddelelsen.