Snevejr på vej mod Østjylland: Op til 10 centimeter

DMI udsender varsel om voldsomt vejr i løbet af torsdagen

Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Selvom der kun er en lille uge tilbage af vinteren, hvis man kigger på kalenderen, så har vi ikke fået det sidste sne endnu.

I morgen, torsdag, vil der komme et snevejr ind over Østjylland, der i første omgang lægger sig, men som formentlig igen vil forsvinde om fredagen.

Snevejret vil ramme det meste af landet, og det har fået DMI til at udsende varsel om risiko for kraftigt snefald. Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Mogens Rønnebæk, til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Prognoserne er stadig meget usikre, men i det østjyske område kan der komme mellem fem og 10 centimeter sne. 

Læs også DMI: Risiko for østjysk snestorm senere på ugen

Sneen begynder at falde i løbet af torsdag eftermiddag og aften og fortsætter natten til fredag. Bilister i fredagens morgentrafik, kan derfor godt forvente, at der vil ligge et pænt lag sne, lyder meldingen.

Der bliver dog nok ikke til nogle kælketure i weekenden. Temperaturerne fredag når over frysepunktet, så sneen vil i stedet for fin og kælke-klar, føles meget tung og våd.

Hvis man skal tro DMI, kan snevejret måske være den sidste omgang denne vinter. Fra søndag stiger dagstemperaturerne til mellem tre og otte grader og også nattefrosten vil forsvinde.

- Vi får varmere luft op til os, fordi vinden kommer fra en sydlig og sydvestlig retning, fortæller Mogens Rønnebæk fra DMI. 

DMI har desuden udsendt varsel om vindstød af stormstyrke i det nordvestlige Jylland for onsdag og torsdag, mens der sent i aften og nat er varsel om forhøjet vandstand ved Vadehavet.