Snedig og meget dum

En kriminel århusianer var i går enten snu, dumdristig eller bare utrolig dum. Politiet har svært ved at tro deres egne øjne.

- Det er noget af en utrolig historie, lyder det fra vagthavende ved Østjyllands Politi i Silkeborg.

I går løsladte politiet en mand fra Højbjerg efter, at han var blevet afhørt i en sag om check-falskneri. Manden der er misbruger, havde forsøgt at købe varer hos Shell på Østergade i Silkeborg.

- Nu skulle man tro, at han så ville holde sig i skindet, men det gjorde han langtfra, fortæller vagthavende.

<B>Begik trick-tyveri hos 91-årig</B>
Senere på dagen dukker århusianeren op hjemme hos en 91-årig kvinde i Kjellerup. Her præsenterer han sig som "en mand fra kommunen", der skal se hendes bankpapirer igennem.

- Kvinden synes han ser reel ud, og i tre timer sidder han ved hendes stuebord med adgang til alle bankbøger og checkhæfter, fortæller vagthavende.

Da manden forlader kvinden er det med nogle checks stukket i lommen. Inden er han dog fræk nok til at bede hende betale en taxa tilbage til Silkeborg.

<B>Stjæler også en bil</B>
- Men her stopper det ikke, for inden det lykkedes os at anholde ham, når han i mellemtiden at stjæle en varevogn fra en autolakerer i Silkeborg, fortæller vagthavende.

Det tyveri ender dog i et mindre uheld, da den århusianske check-falskner / trick-tyv / biltyv blokerer bremsen og køres ned af en temmelig sur autolakerer, der var sat efter ham i mesters bil.

Århusianeren er nu atter tilbage på politigården i Silkeborg, og autolakereren er sigtet for vold, da han nåede at give århusianeren en knytnæve i ansigtet inden politiet blev tilkaldt.