Snart slut med nedslidte faciliteter: Ny brandstation på vej i Hadsten

Første spadestik til den nye brandstation i Hadsten blev taget lørdag

00:48

VIDEO: Den nuværende brandstation er nedslidt, mener stationskoordinator på Hadsten Brandstation John Kristensen.

I dag, lørdag, var en glædens dag i Hadsten. Første spadestik til byens helt nye brandstation blev taget, og det er en brandstation, der har været snak om meget længe i kommunen.

- Jeg tror det har været diskuteret i hele Favrskov Kommunes levetid, men også før det har der været et ønske om en ny brandstation, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune Anders G. Christensen (V).

Politikerne i Favrskov Kommune har debatteret flere løsninger, som blandt andet har omfattet nybyggeri og en ombygning af den nuværende brandstation.

- Jamen, vi har set på forskellige muligheder og det har ikke lige kunne flaske sig, og så i forbindelse med, at vi er ved at lave en ny udstykning her i Hadsten Syd, så åbnede muligheden sig, siger Anders G. Christensen.

Jeg tror det har været diskuteret i hele Favrskov Kommunes levetid, men også før det har der været et ønske om en ny brandstation.

Anders G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget

Valget er i sidste ende faldet på en helt nybygget brandstation på adressen Ginneruplundvej 1. Den nye station bliver 535 kvadratmeter stor og kommer til at indeholde mange af de personalefaciliteter, som den nuværende station mangler.

Nedslidt station

Brandstation i Hadsten har i mange år ikke været noget at råbe hurra for. Stationen, der blev taget i brug i 1946, er ved at være meget nedslidt.

- Faciliteterne, vi har, er ikke ret gode, så det er ikke af storhed, vi får ny brandstation. Den nuværende er godt og vel nedslidt, siger stationskoordinator på Hadsten Brandstation John Kristensen. 

00:36

VIDEO: Borgere kunne i marts komme og sige et sidste farvel til brandstationen i Lystrup, der lukkede den 31. marts.

Luk video

Favrskov Kommune har investeret 6-7 millioner i den nye brandstation i Hadsten, som forventes at stå klar i november.

Håber at stationen kan tiltrække nye brandfolk

På stationen i Hadsten er der i øjeblikket tilknyttet 18 personer. Men brandvæsnet kan godt bruge flere specielt i dagtimerne, og derfor håber John Kristensen også, at den nye station kan være med til at tiltrække nye folk til brandstationen i Hadsten.

- Det håber jeg, og vi mangler nogen i dagtimerne, så hvis der er nogen, der går med tanken om at blive brandmand, så meld jer. Det er bare at komme ned og snakke med os, og vi er til at have med at gøre, siger John Kristensen. 

01:57

VIDEO: Der har tidligere været mangel på brandfolk på stationen i Hadsten. Tilbage i 2016 ledte de også efter nye kolleger. Se mere her.

Luk video