Snart saltmangel i Århus

Leverandør svigter: Nu må kommunen blande sand i saltet for at få det til at slå til

Århus Kommune er ved at løbe tør for vejsalt. Det sker på trods af at kommunens vejafdeling efter den hårde vinter sidste år, har taget ekstra forholdsregler for at sikre salt nok til de århusianske stier og veje.

Men kommunens saltleverandør kan trods en aftale om leveringsgaranti ikke levere salt til kommunens saltlagre, oplyser Trafik og Veje i en pressemeddelelse.

- Vores salthaller har været fyldt til bristepunktet inden vintersæsonen, og vi havde fået garantier fra vores saltleverandør, at der kunne leveres salt gennem hele vinteren, siger afdelingsingeniør Jens Bruun Jensen fra Trafik og Veje.

- Derfor ærgrer det os også, at vi allerede nu er ved at løbe tør for salt. Vi beklager samtidigt overfor borgerne, at vi i en periode er nødt til at anvende en blanding af salt og grus .

Årsagen er en usædvanlig tidlig og hård vinter over det meste af Europa. Det har sat saltleverandørerne så meget under pres, at det nu er vanskeligt at få tilført mere salt.

Hen over weekenden den 11.-12. december vil der igen blive leveret salt til kommunens salthaller, men ind til dette er sket, er kommunen nødt til at sprede en blanding af salt og grus, i stedet for rent salt, på alle veje.

Det vil medføre, at der kan være forøget risiko for glat føre, også på de store veje, oplyser vejafdelingen. Trafikanterne opfordres til at færdes med forsigtighed, indtil der igen er salt nok til at sprede på de kommunale veje.