Snart bliver det lettere at komme til og fra E45 ved Horsens

En ny forbindelse nær Hatting ved Horsens skaber bedre fremkommelighed mod den østjyske motorvej

02:03

I dag var der første spadestik til en ny forbindelsesvej ved Hatting i den sydlige del af regionen. Den løser nogle af trængselsproblemerne i området, men ikke alle. Det mener borgmester i Horsens, Peter Sørensen (S), i hvert fald. Han kæmper stadig for en udvidelse af E45 hele vejen fra Randers til Hedensted.

- Den nye vej skal aflaste afkørslerne og give en direkte forbindelse til hjertet af Horsens. Den skaber bedre tid og luft til alle – pendlerne, virksomhederne og alle borgere. Først og fremmest øges fremkommeligheden, det er det vigtigste, siger borgmesteren til TV2 ØSTJYLLAND.

Den her vej kommer ikke til at hjælpe på trængslen på E45, men kan hjælpe på de farlige situationer, der opstår ved kø på afkørslerne

Peter Sørensen

Peter Sørensen forventer, at der kommer mindre kø mellem Horsens og motorvejen, når vejen står klar til brug i løbet af 2018. Men han er langt fra tilfreds endnu, for der er stadig behov for udvidelser på E45.

- Den her vej kommer ikke til at hjælpe på trængslen på E45, men kan hjælpe på de farlige situationer, der opstår ved kø på afkørslerne. Udviklingen går dog så stærkt, at der igen om tre-fire år bliver behov for at optimere infrastrukturen, mener Peter Sørensen.

Læs også Transportminister håber på flere penge til E45

Så han benytter igen muligheden for at slå et slag for en større udvidelse af den østjyske motorvej. Der er planlagt et ekstra spor på strækningen fra Aarhus Syd til Skanderborg, men det er ikke nok, mener Horsens’ borgmester.

- Vi har brug for tre spor hele vejen fra Randers i nord til Hedensted i syd. Virksomhederne lider under trængslen, og vi er mindre konkurrencedygtige. Der sker også flere ulykker langs motorvejen, når køproblemerne er så store, lyder det fra Peter Sørensen.

Du kan se klip fra det første spadestik foretaget med en stor gravemaskine og interview med borgmesteren øverst i artiklen.