Smukfest i fint selskab

Nomineret som en af Europas bedste

Smukfest er kommet i fornemt selskab, for første gang nogensinde er festivalen blevet nomineret til en European Festival Award i kategorien "Bedste Mellemstore Festival".

European Festival er en brancheorganisation for festivaler, hvor blandt andet publikum gennem en online afstemning bestemmer, hvilke festivaler der bliver nomineret, og her har Smukfest fået så mange stemmer, at festivalen nu er blevet nomineret for første gang nogensinde.

- Det er meget spændende, og jeg vurderer, vi har gode chancer for at vinde, især fordi der ikke er ret mange internationalt der bruger så mange penge på indretning som os. Alene i år brugte vi 25 millioner kroner, fortæller formand for Smukfest Claus Visbye til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det bliver afgjort d. 9. januar om Smuk fst vinder prisen, og Claus Visbye forudser en større interesse fra udenlandske festivaler, hvis det lykkedes at vinde prisen.

Roskilde Festival er også nomineret nemlig i kategorienerne "Best Major Festival", "Artists Favorite Festival" og "Best European Festival Line-Up"

Smukfest kæmper med disse ni festivaler om prisen som Europas bedste mellemstore festival.

Area4 Festival, Tyskland

Electric Picnic Music & Arts, Irland

Heineken Balaton Sound, Ungarn

Lokerse Feesten, Belgien

Melt! Festival, Tyskland

OFF Festival, Polen

Pohoda Festival, Slovakiet

Rock-A-Field, Luxembourg

Ursynalia - Warsaw Student Festival, Polen