Smukfest-billetter handles til 5.000 kroner på nettet

Smukfest solgte ud på rekordfart, og det har sat gang i det sorte billetmarked

01:40

Der var ærgrelse hos mange på Skanderborg Gymnasium i dag. Det var nemlig langt fra alle, der gerne ville, der fik sikret sig en billet til Smukfest 2017, der i går blev udsolgt på rekordtid. 

- Jeg synes, det er super nederen, for sidste år købte jeg først i januar, siger Marie Bilgrav Mathiasen, elev på Skanderborg Gymnasium.

Mange deler hendes frustration. Det er tydeligt på Smukfests Facebook-side, hvor flere langer ud efter festivalen, fordi det var muligt at købe ti billetter per person. 

Læs også Smukfest melder udsolgt: 27.000 billetter solgt på 4 timer

Det har ifølge kritikerne givet billethajerne frit spil, og billetterne handles da også til mere end dobbeltpris på sider som viagogo.com.

Men Smukfest afviser kritikken, men kigger på emnet fremadrettet.

- Vi analyserer billettallene og al den feedback, vi får fra publikum og ser, om vi kan gøre det bedre eller anderledes, siger talsmand Poul Martin Bonde. 

Læs også Smukfest beklager: Problemer med tilbagebetaling fra armbånd

Ifølge Smukfest købte hver kunde i gennemsnit 2,3 billetter til festivalen.

Senere bliver et billetsystem tilgængeligt via Smukfest, så man sikkert kan handle overskudsbilletter – i mellemtiden opfordrer talsmanden på det kraftigste til, at man holder sig fra sider som Viagogo.com.

- For det første kan man ikke være sikker på, at folk har den vare, de forsøger at præsentere, og for det andet er det folk, der foretager sig noget ulovligt, siger Poul Martin Bonde.

De 27.000 partoutbilletter til festivalen blev solgt på fem timer - og det er vel og mærke inden, at festivalen har offentliggjort en eneste af de kunstnere, der skal optræde på Smukfest 2017. 

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.