Smukfest åbner igen dørene

Byens borgere kan få billig entré

Arrangørerne bag Smukfest i Skanderborg imødekommer nu de borgere, som sidste år udtrykte utilfredshed med festivalens beslutning om at lukke portene for gratister.

På en generalforsamling i Skanderborg Festivalklub i går aftes fortalte festivalens formand, Claus Visbye, at skanderborgenserne fremover vil have mulighed for at komme ind på festivalen for en favorabel pris.

Se også: Smukfest er en lukket fest

Alle borgere bosat i postnummeret 8660 kan købe et festivalarmbånd til 50 kroner, som giver dem adgang til bodområdet Sherwood på en valgfri dag i løbet af festivalugen.

- Som en særlig gestus over for eksempel bedsteforældre, der passer børnebørn i festivalugen eller andre, der godt lige vil mærke festivalen uden at have lyst til at gå til de store koncerter, der har vi nu besluttet, at vi vil lave et helt særligt armbånd, fortalte Claus Visbye på generalforsamlingen.

Kritikken af Smukfest blev rejst i forbindelse med, at hele festivalområdet i sommer. Det skete efter krav fra myndighederne, og dermed blev mulighederne for at slå et smut forbi festivalen fjernet.

Det særlige 8660-armbånd kan kun købes i ugen op til festivalen og i under selve festivalen ved personligt fremmøde i Walthers Musikcafé. Det sker ifølge festivalformanden for at undgå ballademagere udefra.