Smuk mad til de trængende

FødevareBanken er på Smukfest, hvor frivillig Ole Jespersen oplever, at der bliver taget godt imod initiativet

01:40

1 af 2

Det er naturligvis ikke alle færdigretter, der bliver spist, eller sodavand, der bliver drukket, når der afholdes Smukfest i Skanderborg.

I år har festivalen indgået et samarbejde med foreningen fødevareBanken, som samler maden ind og udleverer den til forskellige trængende formål og steder.

Søndag på Smukfest var det indsamlingsdag, og tv2oj.dk var med, da frivillig Ole Jespersen på 61 slæbte kasse efter kasse med mad ind i fødevareBankens kølebil.

- Vi samler ind til dem, der ikke har noget at spise, kan man sige. Og det skal jeg være med til at dele ud i næste uge. Vi har fyldt en bil i dag, siger Ole Jespersen.

Han er frivillig på grund af den gode stemning og den glæde han oplever, når de deler maden ud.

Se: Smukfest-mad til socialt udsatte

- Vi bliver taget helt vildt godt imod. Det er også spændende for de kunder, vi har, at de ser nogle andre mennesker, og at vi kommer med nogle spændende ting, siger Ole Jespersen.

Ofte bliver der spurgt til, hvilke opskrifter man kan lave med den mad, der modtages, og Ole Jespersen fortæller, at man overvejer at lave en lille guidebog med opskrifter, som man kan lave af den overskudsmad, han er med til at uddele.

FødevareBanken har over 100 frivillige på landsplan, og er mellem 2013 og 2017 støttet med cirka 23 millioner kroner af Velux Fonden.

- Samarbejdet med Smukfest er utroligt givende på flere måder. Vi nedbringer for det første spildet på festivalen og sørger for at udsatte borgere får glæde af maden. Samtidig viser Smukfest, at bekæmpelse af madspild og omsorg for udsatte er vigtigt. Og det budskab kan nå ud til rigtig mange mennesker. Det er positivt og er med til at vise et godt eksempel, siger Jesper Ingemann, presseansvarlig i fødevareBanken.

Du kan møde Ole Jespersen i videoen øverst i artiklen.