SMS skal advare om ballade

Politiet vil samarbejde med forældre

Hvis du er en bekymret forælder til et ungt menneske, der er på vej ud i noget rod, er der nu nye muligheder på vej for at få dit barn på ret køl.

Østjyllands Politi vil nu samarbejde med forældre i ghettoområder om at få de unge hjem, inden de bliver rodet ud i problemer. Det skal ske ved, at politiet sender en sms til forældrene, når der er optræk til ballade i området. På den måde håber politiet at kunne forebygge, at unge i "grænsefeltet" bliver kriminelle.

- Det handler om at sørge for, at de her unge mennesker kommer væk fra den kriminelle løbebane. Forsøget er målrettet mod de unge, der stadig er inden for rækkevidde, og vi vil rigtig gerne samarbejde med forældrene om at hjælpe de unge, siger Leif Benny Kristensen, der er leder af lokalpolitiet i Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

SMS-ordningen kommer i første omgang til køre i Aarhus-ghettoen Bispehaven. Østjyllands Politi har fået bevilget 500.000 kroner til projektet over de næste to år, og Leif Benny Kristensen håber, at ordningen kommer op at køre i løbet af året.