Smidt ud af Venstre

Casper Mouritsen er fortid i Venstre efter negative udtalelser om P-kælder-beslutning

03:05

1 af 2

Diskussionen om parkeringskælderen i Silkeborg Centrum når nye højder. Venstre i Silkeborg Kommune har nu smidt byrådsmedlem Casper Mouritsen ud af partiets byrådsgruppe.

Det sker, efter at han den seneste tid har rettet en skarp kritik af beslutningen om opførelsen af netop parkeringskælderen.

- Den seneste tids optræden af Casper Mouritsen i Venstres byrådsgruppe, i byrådet og i medierne har været præget af en bedrevidende, nedladende og illoyal holdning til de holdninger og den politik, Venstres borgmester, Steen Vindum, og Venstres byrådsgruppe står for. En holdning, en samlet Venstre-byrådsgruppe således er enig i klart modarbejder den politik og de interesser, gruppen står for og arbejder på, skriver Venstres gruppeformand, Poul Dahl, i en pressemeddelelse.

Se: P-kælder er tyveri

Casper Mouritsens medlemskab af partiet Venstre ophører ligeledes. Selv er han chokeret over sit nu tidligere partis beslutning.

- Jeg er rystet. Jeg troede slet ikke, man kunne gøre det på den måde. Det første, jeg tænkte, var, at vi havde siddet i byrådssalen efter afgørelsen, og borgmesteren havde sagt, at vi skal videre og respektere mindretallet. Det her er alt andet end at respektere en minoritet og andres synspunkter, siger Casper Mouritsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det 23-årige byrådsmedlem er efter eksklusionen nu løsgænger i Silkeborg Byråd, noget han har prøvet før. Casper Mouritsen har haft en turbulent tid i byrådet. Han blev valgt ind for Socialdemokraterne ved kommunalvalget i 2013. Her kunne han tilsyneladende ikke falde til, og han valgte at blive løsgænger, inden han fik en plads i Venstres byrådsgruppe.

Nu venter en tid, hvor Casper Mouritsen igen må stå alene, og han har tænkt sig at stå fast ved sine holdninger.

Se: - Vi nåede smertegrænsen

- Jeg vil blive ved med at være mig selv og sige tingene, som de er. Jeg ville ønske, der var flere som mig i de kommunale bestyrelser, siger Casper Mouritsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det var en samlet byrådsgruppe i Venstre, der stod sammen om at smide Casper Mouritsen ud af byrådsgruppen.

Se et interview med Casper Mouritsen i videoen øverst i artiklen.