Smid det ud: Salmonella-holdigt svinekød kan give feber og opkast

Symptomer er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast, oplyser Fødevarestyrelsen

Svinekæberne er solgt i Irma, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og LokalBrugsen. Genrefoto. Foto: Gitte Kjærbøl - Scanpix

Har du købt svinekæber af mærket ”Slagterens Simremad”, så gør du klogt i at smide kødet i skraldespanden eller levere det tilbage butikken.

Fødevarestyrelsen advarer på sin hjemmeside mod svinekæberne, efter at virksomheden Hilton Foods A/S i Hasselager ved Aarhus har valgt at tilbagekalde produktet.

Læs også Ad: Mider fundet i chiliflager fra østjysk virksomhed

Svinekæberne har nemlig et alt for højt indhold af salmonella, viser analyser af kødet.

- Hvis kødet mod forventning ikke varmebehandles/gennemsteges, kan der opstå salmonella-infektion, skriver Fødevarestyrelsen.

Kødet kan ligge på frost

Svinekæberne er solgt i Irma, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og LokalBrugsen. Der er tale om kød, der er produceret den 5. og 6. december med holdbarhed til henholdsvis den 12. og 13. december.

Selv om holdbarhedsdatoen er overskredet nu, sender Fødevarestyrelsen alligevel en advarsel ud. Der kan nemlig være forbrugere, der stadig har kødet liggende på frost.

Læs også Pensionister og studerende til julemad på Michelin-restaurant

Har man stadig kæberne liggende i køleskabet eller på frost, kan de leveres tilbage til den butik, de er købt i.

Hvis man spiser kødet og ikke gennemsteger det, er der risiko for at blive syg af kødet, lyder advarslen.

- Symptomer er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast, oplyser Fødevarestyrelsen.