Små forskere på Aqua

Naturvidenskab skal gøres spændende. Skoleelever skal derfor lære om vandlivet i ferskvandscentret Aqua i Silkeborg.

Forskningens døgn er over os. Naturvidenskab skal gøres spændende. Derfor er 8. klasses elever fra Silkeborg Kommune tirsdag og onsdag på Science Camp i Aqua i Silkeborg.

Børnene skal prøve kræfter med forskning under supervision af de rigtige forskere fra Ferskvandscentret, Aqua.

De skal for eksempel undersøge vandremuslingens indvirkning i søerne ved Silkeborg; de har renset søerne, men hvad har den fremmede art betydet for livet i søerne? Det og meget mere.

Forskningens Døgn er en landsdækkende begivenhed, der skal vække interesse og forståelse for den forskning, der foregår i Danmark. Det er Forsknings- og Innovationsstyrelsen, der står for den overordnede koordination af Forskningens Døgn. De deltagende arrangører, der åbner dørene er hospitaler, forskningsinstitutioner, virksomheder og kulturinstitutioner.

- Vi føler at Aqua, som forskningscenter, er forpligtet til at gøre naturvidenskab interessant for unge, og vise dem, at det ikke er langhåret nørderi, siger Lars Nygaard fra AQUA's skoletjeneste til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Eleverne skal overnatte i Aqua og vil onsdag kl. 10 flytte forskningen op på Torvet i Silkeborg, hvor offentligheden kan se, hvad de er kommet frem til.

Følg med i aftenens udsendelse klokken 19.30 og se, hvad eleverne fra Silkeborg giver sig i kast med.