Slut med vejpigge

Forsøg med at stoppe spøgelsesbilister i bl.a. Låsby droppes

To bilister fik i nat ved en fejl flænset dækkene af vejpigge på odenseansk motorvejsafkørsel.

I sidste uge var den gal i Jylland og nu slukker Vejrdirektoratet helt for vejpigge-anlæggene, det oplyser TV2/Fyn.

Forsøget med vejpigge, som skal forhindre bilister i at køre den forkerte vej ned på motorvejen, er midlertidigt lagt ned indtil anlæggenes fejl er fundet.

- Vi har ingen forklaring på at det kunne ske. Men vi har idag besluttet at slukke for samtlige fem forsøgssteder med vejpiggeanlæg indtil fejlen er fundet, siger teknisk konsulent hos Vejdirektoratet, Henrik Ludvigsen til TV2/Fyn.

Dæk flænset
Natten til tirsdag fik to bilister med kort mellemrum flænset deres dæk ved frakørsel Hjallelse i østgående retning på den fynske motorvej.  Begge bilister kørte den rigtige vej. Da de kørte henover piggene, som af uvisse årsager var oppe, lagde piggene sig ikke ned, som de skal, når kørselsretningen er korrekt.

Og de er ikke alene. Torsdag i sidste uge gik det ud over en bilist ved en motorvejsfrakørsel i Låsby mellem Aarhus og Silkeborg.

- Vi har nu bedt Teknologisk Institut i samarbjede med leverandøren om at undersøge, hvordan fejlene kan opstå, siger Henrik Ludvigsen, til TV2/Fyn.Der er etableret vejpiggeanlæg fem steder i Landet - ved Odense, Middelfart, Sæby, Låsby og Ringsted.

Første gang der blev registreret fejl ved vejpiggene var i december 2010. Dengang klagede en fynsk bilist over at Vejdirektoratet ikke ville tro at han var uden skyld da vejpigge flænsede hans dæk ved en tankstation.

For en måned siden besluttede Vejdirektoratet at finpudse anlæggene. Men de tre episoder ved de allernyeste anlæg betyder, at der nu slukkes helt for vejpigge-forsøget til fejlen.

Kilde: TV2/Fyn