Slut med vacuum

Fremtiden byder måske på madklubber til ældre

03:51

1 af 2

- Vi kommer ikke tilbage til den tid, hvor hjemmehjælperen stod og lavede frisk aftensmad til hver enkelt borger. Det skal vi indse. Sådan lyder det i dag fra ældrerådmand Jette Skive (DF).

Derfor undersøger Aarhus Kommune netop nu alternative måder, hvorpå ældre kan få et gedigt måltid mad, der er langt væk fra langtidsholdbare vacuumløsninger. Et af forslagene kommer fra Ældrerådet.

- Hvis man kan får en professionel til at lave mad til fire personer i stedet for én, så koster det en fjerdedel. Kartoflerne tager jo lige lang tid, om man koger til én eller fire personer, foreslår formand for Ældrerådet Kate Runge.

Ifølge formanden vil disse ældremadklubber kunne forbedre ældres sundhed og deres sociale engagement, samtidig med at det skulle være muligt at holde prisen nede.

- Det sociale betyder meget. Vi ved, at når fire mennesker sidder sammen, så spiser de mere, og vi ved samtidig, at det er et problem at få ældre mennesker til at spise nok.

Ifølge rådmand Jette Skive er forslaget helt oplagt, hvis de ældre bor tæt på hinanden, men indtil videre undersøger kommunen altså, om madklubberne kan blive til virkelighed.

Se interviewet med Jette Skive og Kate Runge i videoen øverst i artiklen.