Slut med telt og lånt sofa

Opretter 200 midlertidige boliger

Fra august står 200 midlertidige boliger klar til studerende der mangler tag over hovedet.

Når de studerende strømmer til Aarhus i august for at starte på drømmestudiet, så skal de kunne sove roligt om natten i deres egen seng. Det mener borgmesteren i Aarhus, der nu vil sikre 200 midlertidige boliger, der kan huse studerende, der står uden tag over hovedet.

- Jeg har ønsket konkret handling på én af de væsentligste anbefalinger fra studieboligrapporten, som peger på at et massivt pres på studieboligerne omkring studiestart. Vi har undersøgt en lang række muligheder og har nu fundet en velegnet kommunal ejendom i Aarhus C. Nu sætter vi fuld fart på den obligatoriske godkendelsesproces, så vi kan være klar til studiestart i år, fortæller borgmester Jacob Bundsgaard (S).

De studerende skal betale en daglig husleje for de midlertidige boliger. Til gengæld kan de fraflyttes med dags varsel, hvis en permanent bolig dukker op.

Boligerne skal drives af Studenterhuset, og her er direktøren glad for, at det nu bliver muligt at hjælpe de studerende, der ellers måtte ty til telt eller en lånt sofa hos venner og bekendte.

- Det er en kerneopgave for Studenterhuset, at vi bidrager til en god uddannelses by, og derfor er det oplagt, at vi hjælper med at skaffe tag over hovedet ved studiestart. Det har i mange år været en meget stor udfordring - også rent imagemæssigt, siger Anne Thorø.