Slut med elefanter

Cirkus Benneweis dropper de store dyr

01:59

1 af 2

En ældgammel tradition med elefanter i manegen hos Cirkus Benneweis er slut.

Cirkusset, der netop har forladt Aarhus med kurs mod Hobro, har ikke længere de imponerende dyr med i teltet. Benneweis mener, at nye regler for dyrevelfærd gør det umuligt at rejse rundt med elefanter i Danmark.

Derfor er de ikke længere en del af forestillingen.

- Vi er nødt til det. For at kunne holde en forretning hjemme skal vi bevæge os fra by til by. Desto flere byer, som vi gerne vil ud til, desto mindre pladser kommer vi også ud og besøger, siger Louise Mandrup, der er presse- og marketingschef hos Cirkus Benneweis.

Det er de danske regler omkring transport og opstaldning af dyrene, som har gjort, at cirkusset dropper elefanterne.

- Vi er nogle gange ude på nogle pladser, hvor vi knap nok kan have plads til vores campingvogne. Hvordan skulle man så kunne have plads til to tons tunge elefanter? Det er svært, siger Louise Mandrup.

Cirkus Benneweis sender stadig alt lige fra små husdyr til kameler i manegen, men det store sus, som elefanterne tit giver i publikum, det må de nu undvære.

- Når elefanterne kommer ind, så er der den der wow-effekt. Den mangler vi selvfølgelig lidt, men den er der så i noget af alt det andet, vi laver, som er halsbrækkende og fantastisk flot akrobatik, siger Louise Mandrup.

Både Cirkus Arena og Cirkus Dannebrog har stadig elefanter med på årets turne rundt i Østjylland og resten af landet.

Du kan se mere om elefanterne i indslaget over artiklen.