Slut med dankort i busserne

Midttrafik dropper dankortet i alle bybusserne

Fra den 1. juli er det slut med at betale med dankort i de aarhusianske bybusser.

Midttrafik oplyser, at ordningen stoppes, fordi leverandøren ikke har fundet en pålidelig løsning til kortbetaling.

Det sker efter talrige problemer med at få forbindelse med det trådløse net, der skulle registrere betalingen.

- Der har i første halvår af 2012 igen været problemer med billetautomaterne, der udskriver kontantbilletter i bybusserne i Aarhus. Statistikken viser, at ca. 60 % af alle fejl på billetautomater hænger sammen med brug af Dankort, lyder det fra Midttrafik.

Midttrafik fjernede som et forsøg tidligere på måneden muligheden fra flere buslinjer i byen. Og nu er beslutningen taget om helt at fjerne dankortautomaterne.

Køb med kontanter - eller brug klippekort
Fremover kan man - som hidtil - købe en billet med kontanter eller køre på sit klippekort eller periodekort. Klistermærker på automater og udenpå bussen viser, at man ikke kan betale med Dankort, oplyser Midttrafik.

Baggrund: Huller i netdækningen
- Korttransaktionerne gennemføres som online transaktioner, dvs. at kortet kontrolleres online. Netdækningen i Aarhus er dog ikke komplet, så der er såkaldte sorte huller og områder med begrænset dækning. Det betyder, at korttransaktionerne i disse områder tager lang tid, eller de kan slet ikke gennemføres - og billetautomaten lukker ned, skriver Midttrafik på sin hjemmeside.

Fejl på Dankortdelen påvirker derfor også muligheden for at betale med kontanter.

- Den tyske leverandør af billetmaskinerne har endnu ikke præsenteret en holdbar løsning af problemet. Derfor fjerner Midttrafik Dankortfunktionen fra samtlige bybusser i Aarhus.