Slotts gamle træner: Troede hele tiden på sølvet

Erik Barslev er her til morgen en stolt og glad mand

Foto: Phil Noble - Scanpix

Foto: Jewel Samad - Scanpix

1 af 2

Hækkeløberen Sara Slott Petersen er på alles læber i dag, efter at hun natten til fredag sprintede og sprang sig til en OL-sølvmedalje. En af dem, der kender atleten særligt godt, er Erik Barslev. Da den unge Slott begyndte til atletik, var han nemlig den første træner, hun havde.

- For mig er det fuldstændig fantastisk. Jeg frygtede, hun havde tunge ben efter de indledende heats, men det gik heldigvis godt. Selvom hun havde lidt problemer med den sidste hæk. Allerede tidligt så jeg sølvpotentialet, så troen på medaljen har været der hele tiden, siger Erik Barslev til tv2oj.dk.

Læs også Sara Slott Petersen vinder OL-sølv

I dag har han stadig ofte kontakt til hækkeløberen, fordi hans egen datter er gift med Mikkel Larsen – Sara Slott Petersens træner.

- Jeg er virkelig glad på deres vegne. Kigger man 10 år tilbage, så var det da muligt at skimte en OL-medalje forude, men med alle de skader hun har haft, skal man være stædig for at blive ved. Det er Sara så også, fortæller Erik Barslev.

Kun en urørlig amerikaner slog Sara Slott i nattens finale. 

I ungdomsårene havde træneren sine konflikter med løberen – især fordi hun ikke brød sig om at få ros og få at vide, hvilket stort talent hun var.

- Det tror jeg ikke, mange af atleterne bryder sig om. Der er ingen store armbevægelser, og de snakker mere om, hvad der skal til i stedet for, hvad de vil opnå, forklarer den gamle træner.

Sara Slott blev i finalen kun slået af storfavoritten fra USA, Dalilah Muhammad. I løbet slog danskeren sin egen personlig rekord med næsten et halvt sekund.