Slotskroen skal rives ned

Kendt bygning ved Kalø Slotsruin skal væk

07:22

Foto: Bo Skaarup

1 af 2

Mange østjyder har en varm sommerdag prøvet, at ligge vejen forbi ishuset ved Kalø Slotsruin. Men nu skal de kendte, sorte træbygninger rives ned. Kalø Slotskro og det tilhørende ishus skal fjernes for at give plads til et informations- og velkomstcenter for Nationalpark Mols Bjerge.

Det mener i hvert fald bestyrelsen bag nationalparken. I Go' Aften Østjylland fortæller bestyrelsesformand Erling Post, hvorfor de ønsker at fjerne de velkendte bygninger.

- Det er simpelthen for at få nogle bygninger, der understreger det borgklenodie vi har. Og så er det for at få et informationscenter for hele nationalparken, og samtidig have muligheden for at servicere gæster hele året rundt. Det kan man ikke med de faciliteter, der er der i dag, siger han.

Eneste rigtige placering

Bestyrelsens ønske om at placere et velkomstcenter lige netop der, hvor Slotskroen ligger i dag, er ikke tilfældigt. Flere placeringer har været i spil. Blandt andet Maltfabrikken i Ebeltoft og Kalø Hovedgård.

Men for Erling Post er en placering foran slotsruinen, det eneste rigtige sted for velkomstcentret.

- Vi har ønsket, at vi får borgklenodiet yderligere frem, fordi den også er en del af vores logo. Vi har også ønsket, at der kommer betydeligt mere information omkring den, og mere information omkring hele nationalparkområdet, siger han.

Erling Post forsikrer, at hvis det nye informationscenter bliver en realitet, vil der også være både restaurant og ishus i bygningerne.

I klippet herover kan du se hele interviewet med Erling Post. Du kan også se det i Go' Aften Østjylland tirsdag kl. 18.15 og 21.20

Foto: Bo Skaarup, Naturhistorisk Museum