Slipper med et års fængsel i stedet for seks i motocross-drab

26-årig mand kan forlade retten som en fri mand, efter at landsretten har nedsat straf i sag om motocross-drab

En 26-årig mand slipper med et års fængsel i stedet for seks et halvt års fængsel i en sag om et såkaldt motocross-drab i Udbyneder nær Havndal ved Randers.

Her omkom den 40-årige Brian Rejmer, efter at han blev kørt over af en motocross-motorcykel ved midnatstid 27. maj 2015.

Læs også To mænd tiltalt for drab med motocrosser

Ved Retten i Randers blev to mænd på henholdsvis 25 og 26 år i sommer idømt seks et halvt års fængsel for at have siddet på den dødbringende motocrosser.

De blev dømt i forening for grov vold med døden til følge.

Efterfølgende valgte de at anke dommen til landsretten. Det samme gjorde anklagemyndigheden, der mente, at dommen skulle skærpes. Anken viste sig at være en god idé - i hvert fald for den 26-årige. 

Læs også To mænd fængslet i drabssag

Landsretten fandt nemlig ikke grundlag for at dømme ham for medvirken til den påkørsel, der dræbte den 40-årige. Den 26-årige blev dog fundet skyldig i at have udøvet vold i form af spark mod en 45-årig ven til den dræbte.

Straffen for denne vold takseres af landsretten til et års fængsel. Da han har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen i maj 2015, kunne han derfor forlade landsretten som en fri mand.

Den 25-årige Jonas Kjellerup Nielsen fik derimod ikke noget ud af anken. Landsretten stadfæster her dommen på seks et halvt års fængsel. Han har selv forklaret, at han førte crosseren, da den 40-årige blev påkørt.

Læs også Drab: Påkørt af motocrosscykel

I byretten kom det frem, at de dømte på aftenen var taget ud til den 40-årige og dennes ven. Her havde de drukket og taget stoffer i løbet af aftenen.

På et tidspunkt opstod der skænderi og tumult. Efterfølgende skete påkørslen, som endte fatalt for den 40-åriges vedkommende.

Den 45-årige blev ligeledes påkørt og kvæstet, men overlevede.

Sådan så det ud på gerningsstedet i Udbyneder sidste år: