Slagterlærling står frem
Tidligere ansat mener slagtermester løj
En tidligere slagterlærling hos det omtalte Hårby Slagtehus står nu frem og fortæller, hvad der skete i kølerummene, når kunderne skulle købe kød.
For to år siden var Bjørn Olivarius Jørgensen slagterlærling hos Hårby Slagtehus. Han var ansat i godt et år, og her var det ikke småting, han var vidne til.
- Det var private folk, udlændinge, som kom ind og gerne ville købe noget oksekød, men de fik hest i stedet for. Han bildte dem simpelthen ind, at det var oksekød, de fik, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Bjørn Olivarius Jørgensen tror ikke på ejerens udsagn om, at han altid oplyste kunderne om, at kødet altså indeholdt hestekød.
Det blandingsprodukt, der er tale om, kaldes af Hårby Slagtehus for pizzahak, og det er det, ejeren mener, at han mærker med blandet hest- og oksekød. Men forbrugerne får altså ikke nogle markater eller faktura med pizzahak, og det kan den tidligere ansat bekræfte.
Se et tv-indslag om hele skandalen her øverst på siden.