Slaget om Østjylland endte uafgjort

Hverken Randers FC og AGF sikrede sig håneretten efter lokabrag. Det intense opgør endte 1-1.

I Spanien hedder årets kamp Barcelona-Real Madrid. I København er det FCK og Brøndby, der er hinandens værste rivaler.

Og i Østjylland hører kampene mellem Randers FC og AGF til den slags, der bare skal vindes - hos begge parter.

Bedømt på spillernes indstilling var de 22 aktører på Essex Park Randers sent søndag eftermiddag da heller ikke i tvivl om kampens vigtighed. Nærkampene var tætte, løbevilligheden stor og tacklingerne hårde. Og så gjorde det egentlig ikke så meget, at spillet sjældent blev decideret smukt.

Kronjyderne fik en drømmestart, da hjemmeholdets Bedi Buval allerede efter fem minutter udnytte en frispilning fra Søren Berg. Den franske angriber sendte flat bolden imellem benene på den fremstormende AGF-målmand Steffen Rasmussen til 1-0.

Målet virkede dog ikke som en våd klud i ansigtet på AGF'erne. Tværtimod. Århusianerne kæmpede sig i løbet af 1. halvleg frem til en stribe chancer, og det var derfor fortjent, at Dan Thomasen efter et hjørnespark kunne sende bolden i nettet til 1-1.

Efter pausen dalede niveaet en smule. AGF's bedste mulighed tilfaldt georgiske Davit Devdariani, der i fri position headede læderkuglen direkte i favnen på Randers' målmand, Kevin Stuhr Ellegaard.

I den modsatte ende var målscorer Dan Thomasen tæt på at blive dagens skurk hos AGF. Forsvarsspilleren tabte bolden midt på egen banehalvdel, og kun takket være en skidt afslutning af indskiftede Tiago Targino kunne århusianerne beholde det ene point.

Set over hele kampen var det uafgjorte resultat dog en retfærdig udgang på kampen.

Selv om ingen af holdene altså vandt håneretten, kan de dog begge glæde sig over, at AaB på hjemmebane satte point til mod Horsens.

Det nordjyske pointtab betyder, at Randers og AGF begge ser ud til at slutte i den bedste halvdel af tabellen, hvilket udløser en ekstra hjemmekamp i næste sæson.