Skyderi i Aarhus V igen: To mænd skudt i benene

Østjyllands Politi vurderer, at skyderiet natten til lørdag har forbindelse til den verserende bandekonflikt i området

To mænd blev skudt i benene natten til lørdag ved boligkomplekset Bispehaven i Aarhus V. Foto: Google Street View

Foto: Google Maps

1 af 2

To mænd med tilknytning til en bandegruppering blev natten til lørdag skudt i benene.

Skyderiet skete på Hasle Centervej i Aarhus Vest.

Læs også Efter skyderi i Bispehaven: Mand sigtes for drabsforsøg

Østjyllands Politi fik anmeldelsen om, at to personer var blevet skudt ud for en boligblok i boligkomplekset Bispehaven klokken 01.15.

- Vi fortsætter den øgede indsats og patruljering i området, og vi er fortsat massivt til stede i Aarhus V. Nu skal den videre efterforskning afklare, hvad der præcist er sket, og hvad motivet er. Vores umiddelbare vurdering er, at skyderiet har forbindelse til den verserende bandekonflikt i området, siger Jesper Bøjgaard Madsen i en udtalelse fra Østjyllands Politi.

Læs også Efter skyderi i Bispehaven: Mand sigtes for drabsforsøg

De to mænd er til behandling for deres skudsår. Ingen af dem er i livsfare.

Skud fra håndvåben

Ifølge Politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen har politiet en indikation af, hvor mange skud der er blevet affyret. Dog vil han ikke ud med antallet.

- Det er for tidligt, men der er tale om flere skud, der er affyret fra et håndvåben, siger han.

I løbet af foråret har københavnerbanden Loyal To Familia (LTF) ifølge politiet gjort sit til at få mundvigene til at vende nedad i Smilets By.

Banden har efter alt at dømme arbejdet på at slå rødder i den østjyske hovedstad, og det har ført til en række skud- og voldsepisoder. Politiet har i den forbindelse foretaget flere anholdelser.

Lokal bande mod LTF

Blandt andet blev 70 formodede bandefolk anholdt under en større aktion i slutningen af maj. Bortset fra én blev alle anholdte dog løsladt, efter at de var blevet afhørt. De blev sigtet for mindre lovovertrædelser.

Bandekonflikten i Aarhus V er blevet mere afstumpet end tidligere tiders bandekrige. Det mener talsmanden for tidligere bandemedlemmer, Michael Green. Han er eks-rocker og talsmand for de tidligere bandemedlemmer i foreningen TBM Scandinavia.

Det er efter alt at dømme lokale bandefolk, som strides med de nyankomne bøller fra LTF.

Lau Thygesen, der er chef for kriminalpolitiet i Østjylland, har tidligere fortalt, at LTF-modstanderne ikke tilhører nogen bestemt bande. Der er snarere tale om et sammensurium af forskellige lokale grupperinger.

I forbindelse med det seneste skyderi har politiet ifølge Jesper Bøjgaard Madsen lørdag formiddag endnu ikke fået klarhed over, hvorvidt ofrene er lokale mænd, eller om de kommer udefra.