Skyderi i Aarhus V igen: To mænd skudt i benene

Østjyllands Politi vurderer, at skyderiet natten til lørdag har forbindelse til den verserende bandekonflikt i området

To mænd med tilknytning til en bandegruppering blev natten til lørdag skudt i benene.

Skyderiet skete på Hasle Centervej i Aarhus Vest.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen om, at to personer var blevet skudt ud for en boligblok i boligkomplekset Bispehaven klokken 01.15.

- Vi fortsætter den øgede indsats og patruljering i området, og vi er fortsat massivt til stede i Aarhus V. Nu skal den videre efterforskning afklare, hvad der præcist er sket, og hvad motivet er. Vores umiddelbare vurdering er, at skyderiet har forbindelse til den verserende bandekonflikt i området, siger Jesper Bøjgaard Madsen i en udtalelse fra Østjyllands Politi.

De to mænd er til behandling for deres skudsår. Ingen af dem er i livsfare.

Skud fra håndvåben

Ifølge Politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen har politiet en indikation af, hvor mange skud der er blevet affyret. Dog vil han ikke ud med antallet.

- Det er for tidligt, men der er tale om flere skud, der er affyret fra et håndvåben, siger han.

I løbet af foråret har københavnerbanden Loyal To Familia (LTF) ifølge politiet gjort sit til at få mundvigene til at vende nedad i Smilets By.

Banden har efter alt at dømme arbejdet på at slå rødder i den østjyske hovedstad, og det har ført til en række skud- og voldsepisoder. Politiet har i den forbindelse foretaget flere anholdelser.

Lokal bande mod LTF

Blandt andet blev 70 formodede bandefolk anholdt under en større aktion i slutningen af maj. Bortset fra én blev alle anholdte dog løsladt, efter at de var blevet afhørt. De blev sigtet for mindre lovovertrædelser.

Bandekonflikten i Aarhus V er blevet mere afstumpet end tidligere tiders bandekrige. Det mener talsmanden for tidligere bandemedlemmer, Michael Green. Han er eks-rocker og talsmand for de tidligere bandemedlemmer i foreningen TBM Scandinavia.
Bandekonflikten i Aarhus V er blevet mere afstumpet end tidligere tiders bandekrige. Det mener talsmanden for tidligere bandemedlemmer, Michael Green. Han er eks-rocker og talsmand for de tidligere bandemedlemmer i foreningen TBM Scandinavia.

Det er efter alt at dømme lokale bandefolk, som strides med de nyankomne bøller fra LTF.

Lau Thygesen, der er chef for kriminalpolitiet i Østjylland, har tidligere fortalt, at LTF-modstanderne ikke tilhører nogen bestemt bande. Der er snarere tale om et sammensurium af forskellige lokale grupperinger.

I forbindelse med det seneste skyderi har politiet ifølge Jesper Bøjgaard Madsen lørdag formiddag endnu ikke fået klarhed over, hvorvidt ofrene er lokale mænd, eller om de kommer udefra.

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Hospitalseng

Laveste antal indlagte siden starten af november

Dagens mest læste