Skybrud: Østjylland ramt

Især voldsomt regnvejr i det sydlige Aarhus

Store regndråber i stride strømme. DMI varslede tirsdag om risiko for skybrud natten til onsdag, og det viste sig at være med god grund.

Lokalt har der været skybrud flere steder i landet.

I alt har Falck måttet rykke ud til 22 vandskader i løbet af dagen i dag, fortæller kommunikationschef ved Falck, Louis Honore.

- Skaderne er fordelt jævnt hen over landet, dog med flest i det sydlige Aarhus. Det var relativt voldsomt, de steder, vi var ude, fordi vandet stod op af kloakkerne, men det lagde sig relativt hurtigt igen, siger han.

Alvorlige skader

Selvom vandet hurtigt lagde sig, kan skaderne dog have været alvorlige rundt omkring, mener kommunikationschefen.

- Der er da nogle mennesker, der i dag har fået sig en kedelig oplevelse, da de er kommet ned i deres kælder, siger han.

For at der er tale om skybrud, skal der falde 15 mm regn i løbet af en halv time, og det gjorde der flere steder lokalt i både Midt- og Østjylland, på Fyn og på Vestsjælland.

Ikke flere skybrud på vej

Vagtchef ved DMI Frank Nielsen fortæller, at der er faldet mest regn i Midt- og Østjylland. Generelt fra 20-40 mm, og lokalt op til 45 mm, dog ikke i løbet af en halv time.

- Der er ingen problemer med 15 mm på 30 minutter. Det giver sjældent problemer med oversvømmelser og slet ikke på landlige områder. Men når man op på 20, 40 eller 50 mm i byområder, så begynder det at give problemer, fortæller han.

De næste dage er der ikke fare for flere skybrud, selvom der den kommende weekend er risiko for større mængder regn. Det bliver køligere med temperaturer på 17-20 grader og en god vestenvind.

Arriva Skjern Aarhus tog

Arriva ramt af to fejl på én gang - kostede stribevis af aflysninger

jul Randers Storcenter julen julehandel julemand julemanden

Færre kunder og ensretning af butikker: Hvad betyder de nye restriktioner for din julehandel?

kløvedal

playKløvedals ejendom solgt med klækkelig rabat

Kildemosen

Tragedie på plejecenter: Tre ud af otte beboere er døde - flere er isoleret

Marcel Meijer

Tre døde på plejecenter: Min sværeste dag som borgmester

gymnasiet gymnasium student studenter

Skole revser forslag: Ingen har spurgt os