Skulptur er smadret

Aarhus Kommune ærgrer sig over, hvad der kan have været hærværk mod solbrille-skulptur på havnen

00:30

1 af 2

- Det gør ondt. Det er jo næsten som at save hovedet af Den Lille Havfrue.

Ordene beskriver den oplevelse, som Ib Jensen fra Åbyhøj havde i morges, da han kørte sin daglige tur på Aarhus Havn.

Ved syv-tiden lørdag morgen opdagede han, at den karakteristiske skultur 'Sea Pink' ved Strandbaren i Aarhus var blevet ødelagt. Skulpturen forestiller et par store, sorte solbriller med lyserøde glas og er fremstillet af den schweiziske kunstner Marc Moser.

- Der lå glasstykker over det hele. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er nogen, der har reageret på det, siger Ib Jensen til tv2oj.dk.

Solbrille-skulpturen blev i 2013 skænket til Aarhus Kommune af auktionshuset Lauritz.com og placeret ved den nye havnebydel. Forinden havde skulpturen prydet byens kyst som en del af udstillingen Sculpture by the Sea.

Om solbrillerne er blevet ødelagt af hærværksmænd eller ej, kan ikke siges med sikkerhed. Som man kan se i videoen øverst i artiklen er begge glas smadret, og rundt om skulpturen kan man se de ødelagte glasstykker.

Ærgrelse hos kommunen

Hos Aarhus Kommune ærgrer kulturchef Ib Christensen sig over den ødelagte skulptur. Han kendte ikke til omstændighederne, før han blev kontaktet af TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Jeg synes, det er ærgerligt, at når man investerer i noget og i det her tilfælde har fået det som gave, at folk ikke kan lade det være i fred.

Se: Ødelagt skulptur fjernet

- Jeg har nu kontaktet min kollega, som vil besigtige skaderne, siger Ib Christensen, som endnu ikke kan sige, om brillerne bliver repareret eller ej.

Ib Jensen, som opdagede de ødelagte briller, håber dog på, at glasene bliver udskiftet:

- Jeg har altid nydt at stå og kigge ud mod morgensolen gennem solbrillerne og se molerne i helt andre farver. Det er jo blevet et vartegn for byen og sejlerne, der kommer hertil, siger han.

Du kan se, hvordan solbrillerne så ud lørdag eftermiddag i videoen øverst på siden.