Skudsag: Fandt skarpladt pistol

Politiet ved ikke, hvem der ejer våbnet

En 12-årig dreng blev sent tirsdag eftermiddag ramt af skud, mens han gik rundt med nogle kammerater på Bentesvej i bydelen Gellerup i det vestlige Aarhus.

- Drengen er indlagt på traumecentret, men han er ikke alvorligt såret og har hele tiden været ved bevidsthed, siger politikommissær Claus Danø, Østjyllands Politi.

Politiet fik anmeldelsen om skudepisoden tirsdag klokken 16.19.

- Vi får en anmeldelse om, at der er skudt en mand i maven. Da vi kommer derud, finder vi fire drenge på mellem 12 og 14 år, og den ene har et skud i maven over det ene hofteben, siger Claus Danø.

Skuddet er gået ind forfra og ud igen på ryggen, men det har ikke bragt drengens liv i fare.

Politiet tilbageholdt de tre andre drenge og kørte dem til afhøring på politigården.

Området afspærret

Området omkring Bentesvej blev afspærret, og umiddelbart efter blev en pistol fundet gemt under et legehus. I nærheden fandt betjente et magasin gemt i sneen.

Der er ifølge politiet formentlig tale om en ni mm pistol.

- De tre drenge forklarer samstemmende, at de har fundet pistolen på legepladsen ved Bentesvej, og at der var tale om et vådeskud, siger Claus Danø.

Drengene har forklaret, at de - efter at pistolen var gået af - gemte den og løb op i en lejlighed i bebyggelsen, der tilhører den enes onkel. Herfra ringede de til politiet.

Politiet ved endnu ikke, hvem der ejer pistolen, som nu er sendt til teknisk undersøgelse.

Ordensmagten tror på drengenes forklaringer, der samstemmende peger på et vådeskud. Dette bekræftes også af vidneforklaringer.

- Intet tyder på, at det er en bevidst handling, siger Claus Danø.

- Det er ikke noget bandeopgør, og der er ikke uoverensstemmelser mellem familierne. De har talt med hinanden, og vi mener, det er et vådeskud.

De foreløbige afhøringer og undersøgelser tyder på, at vådeskuddet blev afgivet af en 13-årig dreng, der er blandt de tilbageholdte.

Politiet skal afhøre alle fire drenge igen, og vil desuden gerne i kontakt med vidner, der måske har en idé om, hvem der pistolens ejermand.