"Skriget" på vej til Aarhus

Edvard Munchs malerier kommer til ARoS

02:03

1 af 2

Den verdenskendte Edvard Munch får nu sine malerier udstillet på kunstmuseet ARoS i Aarhus.

Kunstelskerne kan godt begynde at glæde sig. Snart er det nemlig muligt at se den norske kunstner Edvard Munchs malerier på tæt hold, når ARoS åbner dørene op for de mange dyre malerier.

De fleste kender hans mest kendte maleri "Skriget". Det karakteristiske maleri af en mand, der med munden på vidt gab holder sine hænder til ind til kinderne, samtidig med at han skriger.

Maleriet er blevet handlet til en svimlende værdi af 606 millioner kroner på en kunstauktion i New York, USA. Så det er ganske værdifulde objekter, som ARoS skal huse i den kommende tid.

Billeterne går som varmt brød

Forberedelserne er i fuld gang. Allerede her en måned før udstillingen er der solgt 7.000 billetter i forsalg. Edvard Munch, der døde i 1944, kan stadig trække mennesker til.

- Vi er helt oppe at køre over den her udstilling. Hans malerier er stadig interessante, så det er fedt for os at få den til ARoS, siger overinspektør på ARoS, Marie Nipper, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Udstillingen, der åbner d. 6. oktober, er samtidig den dyreste i ARoS' forholdsvis korte historie.

Museet åbnede i 2004 - og verden har fået øjnene op for ARoS, der blandt mange andre ting også huser "Your Rainbow Panorama".

Se et tv-indslag om Edvard Munchs malerier på ARoS øverst på siden.