Skræmmer firmaer væk

3F kritiseres for at chikanere virksomheder

Hvis det kniber for aarhusianske bygherrer at trække entreprenørvirksomheder til byen, kan det skyldes fagforeningen 3F.

Det konstaterer Dansk Byggeri, som er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation for 6.000 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri.

- 3F i Aarhus opfører sig ikke særligt pænt. De jagter alle virksomheder, der bruger udenlandske underentreprenører. Fagforeningen prøver at skræmme de udenlandske entreprenører væk. Hvis der er problemer med at skaffe entreprenører til beton-opgaver, kan det være et udtryk for, at virksomhederne er trætte af 3F Aarhus' chikanerier, siger Lars Storr-Hansen, der er administrerende direktør i Dansk Byggeri til Jyllands-Posten.

Ifølge Lars Storr-Hansen forsøger 3F at presse lønnen på håndværksarbejdet op. Han henviser til flere kontroverser på byggeprojekter omkring og på Aarhus Havn.

Men ifølge avisen kan man i 3F slet ikke genkende Dansk Byggeris udlægning:

- Vi forstår slet ikke kritikken. Vi har et glimrende forhold til langt de fleste entreprenørvirksomheder. Vi har ry for, at Aarhus-afdelingen er den mest pragmatiske del af 3F i forhold til Dansk Byggeri. Traditionelt har vi et godt samarbejde med arbejdsgiverne, siger Ole Vagn Christiansen, der er formand for bygge- og anlægsgruppen i 3F Aarhus Rymarken.