Skolestriden fortsætter

Viceborgmester kræver svar for borgmesteren

Viceborgmester Mogens Nyholm (R). Foto: Randers Kommune

De omstridte skolelukninger i Randers ser ud til at komme i fokus igen på næste byrådsmøde.

Viceborgmester Mogens Nyholm (R) har bedt borgmesteren om at fremlægge dokumenter i forbindelse med lukningerne.

Det er især korrespondancen mellem forvaltningen og konsulentvirksomheden Ernst & Young, som har lavet rapporten, som understøtter skolelukningen, Mogens Nyholm forlanger at se.

- Vi vil have de bagvedliggende tal fra rapporten. Det er nødvendig for byrådsmedlemmerne at få de oplysninger for at varetage vores opgave i kommunen, fortæller viceborgmester Mogens Nyholm til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: - Kommune manipulerer

Viceborgmesteren mener, at forvaltningen klart og tydeligt har manipuleret med tallene i rapporten, og kan ikke forstå, at referaterne fra alle møder med konsulentvirksomheden ikke bliver gjort tilgængelige.

- Jeg synes, det er ganske urovækkende, og jeg stoler ikke på tallene. Derfor skal jeg og forældrene have mulighed for at se tallene bag rapporten, siger han.

Mogens Nyholm mener ikke, at det kan svare sig at lukke de fem skoler i kommunen og henviser til erfaringer fra andre lande i Norden, der er gået væk fra blandt andet at lave skoler med overbygninger i jagten på besparelser.

- Det er dårlig forvaltningsskik. Jeg forstår slet ikke at et byrådsflertal lukker øjnene for det. Det er ikke rimeligt overfor elever og forældre, fortæller Mogens Nyholm.

Næste byrådsmøde er den 23. oktober.