Skoler lukker legepladser

Allerede inden Århus Kommune er gået i gang med at tjekke livsfarlige legepladser, har fire skoler fundet fejl og nedlagt legeforbud.

Fire skoler i Århus Kommune har i dag valgt at lukke dele af de tilknyttede legepladser. Det drejer sig om Skåde Skole, Jellebakkeskolen, Vejlby Skole og Vestergårdsskolen.

Fokus er rettet knivskarpt mod legepladserne, efter en otte-årig dreng først på ugen omkom på Sølystskolens legeplads i Egå. Det var råddent træ på legepladsen, der var skyld i tragedien, og nu har flere skoleledere tilkaldt kommunens teknikere for at se på forhold, som de var utrygge ved. Desuden er flere teknikere de seneste dage kommet i tanke om skolelegepladser, hvor forholdene måtte tjekkes.

Århus Kommune går i næste uge i gang med systematisk at kontrollere sikkerheden på legepladser. Men allerede inden det sker, er der konstateret råd i flere klatrestativer. Et af dem var endda kun fire år gammelt.

- Det tegner slet ikke godt. Det bekræfter kun, at der slet ikke har været nok fokus på det her, siger leder af Bygningsafdelingen hos Århus Skolevæsen, Finn Nathan til TV 2 / ØSTJYLLAND.

Han fortæller i øvrigt, at flere af hans teknikere har kendskab til endnu flere legepladser, hvor forholdene kan vise sig at være mere end tvivlsomme.

Den otte-årige dreng fra Sølystskolen blev begravet i dag. Mandag morgen indkalder Finn Nathan sine teknikere til hastemøde.

Se mere i Nyhederne på TV 2 / ØSTJYLLAND kl. 19.30.