- Skolen skal lukkes

Professor er klar i mælet i forhold til Tovshøjskolen

01:52

1 af 2

Centerleder for Institut for Uddannelse og Pædagogik, Niels Egelund, udtaler nu, at Tovshøjskolens nuværende grundlag er uholdbart, og at skolen derfor bør lukkes.

TV 2 | ØSTJYLLAND fortæller i dag historien om, at den sidste etnisk danske elev er stoppet på Tovshøjskolen i Brabrand i Aarhus. Dermed er Tovshøjskolen nu den eneste folkeskole i landet, hvor samtlige elever er tosprogede. Og den struktur er ikke holdbar, mener Niels Egelund.

- Ghettoskoler burde ikke have nogen gang på jord. Aarhus Kommune har én gang før lukket en lignende skole, og nu skulle man overveje at gøre det igen, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Folkeskole uden etniske danskere

I 2008 lukkede Aarhus Kommune Nordgårdskolen, der også udelukkende havde tosprogede elever. Senere blev bygningerne revet ned.

Aase Conny Nielsen er skoleleder på Tovshøjskolen. Og hun advarer mod en lukning af skolen.

- Hvis børnene ikke bliver anerkendt, kan man tale nok så meget dansk til dem, men det vil ikke gøre dem til hele, stærke mennesker, og det er også noget af det, der skal være grundlaget for deres uddannelse, siger Aase Conny Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.