Skolelever stemte blåt

Projekt Skolevalg blev afsluttet med en klar sejrherrer

02:15

1 af 2

Torsdag aften blev det afgjort, om rød eller blå blok skal danne regering. I hvert fald hvis man spørger de ældste elever på 40 folkeskoler i Østjylland. De seneste tre uger har eleverne diskuteret politik og holdt valgmøder med folketingskandidater.

Omkring kl 19.30 var valgresultatet klart. Det viste sig, at blå blok løb med sejren.

75.000 elever stemte over hele landet, og mange elever levede sig helt ind i valget, blandt andre Carl Guss Søndergaard, der stemte på de blå.

- Det er stort. Ikke bare det, at vi har vundet , det er også følelsen af at man har været med til at stemme og så vinde. Og så har det været sjovt og spændende at tage stilling til noget, som har betydning for Danmark, siger Carl Guss Søndergaard, der går i 8.a på Vester Skole i Silkeborg.

Se: Børn får lov til at stemme

Eleverne har i projektet Skolevalg blandt andet haft politikere på besøg til debat og til at fremlægge deres synspunkter.

- Jeg tror, der er mange, der har lært meget om politik, og hvad de forskellige partier står for, siger Maya Fink Amic fra 8.a, som stemte på de røde, som altså tabte valget.

Valget foregik som ved et traditionelt kommunal- eller folketingsvalg, hvor eleverne skulle i boksen for at sætte deres kryds. Valgresultatet endte med 57 procent af stemmerne til blå blok mod 43 procent til rød blok.