Skoleledere: Glædeligt

Skolerne åbner mandag

Det er glædeligt, at konflikten nu ser ud til at være slut. Og skolerne i Aarhus kan hurtigt være klar til at tage imod børnene igen. Sådan lyder reaktionen fra skolelederne i Aarhus.

Formanden for Aarhus Skolelederforening, Stefan M. Christiansen, siger i telefonen på vej til Tranbjerg Skole, hvor han er leder:

- Jeg er rigtigt glad på børnene og forældrenes vegne over, at man griber ind nu, så vi kan komme i gang med at arbejde igen. Jeg har jo gentagne gange opfordret parterne til at gå i dialog. Men vi var jo kommet i en situation, hvor der ikke længere var udsigt til, at en dialog ville komme.  

Er I klar til at tage imod lærerne og børnene igen?

- Vi har hele tiden været klar med 48 timers varsel: Det er jo ikke sådan, at der ligger hundredevis at opgaver foran os. Det arbejde, der ligger foran os nu, er jo i første omgang at skaffe information til forældrene. At lægge skemaer for den kommende tid.

Skolerne starter mandag

Han siger, at skolerne starter mandag efter skoleskemaer, der i første omgang ligger.

Rent praktisk kommer der til at ske det, at skolerne i dag eller i løbet af weekenden uploader skemaer, der kommer til at gælde for næste uge til skolernes hjemmeside eller hvor forældrene normalt henter deres information fra skolen.

- Og så skal vi have afklaret både i forhold til den ministerielle udmelding om de udsatte afgangsprøver og med de undervisningtimer, som børnene er kommet til at mangle.