Skoleleder siger op: Eleverne får ikke det, de har krav på

Skoleleder på Kolind Centralskole siger op i protest mod ny økonomisk model

02:11

Skolelederen på Kolind Centralskole er snart ikke skoleleder mere. Han har sagt op i protest.

- Jeg kan ikke drive kvalitetsskole for færre ressourcer, end vi har nu, siger Morten Fjord, skoleleder, Kolind Centralskole.

Problemet er en ny økonomisk model, der ikke tager hensyn til små skoler, hvor der også skal være plads til børn med særlige udfordringer.

- Det betyder, at børnene ikke få det, de har krav på, som er god læring og god undervisning, fordi lærerne er alt for optagede af at arbejde med konfliktløsning og en mase sociale problemer,siger Morten Fjord.

Læs også Gennembrud for handicapkørslen: Det her er en stor sejr

For eksempel har skolen ikke ressourcer nok til at give børn med særlige behov den hjælp, de har brug for.

Lærerne på Kolind Centralskole bakker deres skoleleder op. De mener også, at grænsen for, hvad skolen kan magte, er nået.

-  Vi er kede af det og fortvivlede. Men vi kan godt se, at det her er et kraftigt signal, som vi kun kan bakke op om, siger Berit Jørgensen, tillidsrepræsentant, Kolind Centralskole.

- Det er på tide, at politikerne får tænkt over, hvilken skole, de vil have i fremtiden. De kan ikke blive ved med at skære og samtidig øse nye opgaver ned over folkeskolen, siger Morten Fjord.

Læs også Hanin blev for 10 år siden sendt i skole langt fra sit hjem

Morten Fjord har sidste arbejdsdag 31. januar.

Hvad han skal lave derefter, ved han ikke. Måske er det et definitivt farvel til folkeskolen.

- Nu tager jeg en tænkepause. Jeg er grundlæggende et menneske, der brænder for folkeskolen. Derfor piner det mig også meget, at jeg har været nødt til at sige stop på den her måde, siger Morten Fjord.

Han har tidligere fortalt til TV2 | ØSTJYLLAND, hvordan han gentagne gange har gjort politikere, kolleger og embedsværk opmærksom på sin utilfredshed.

Øverst kan du se hele interviewet med skoleleder Morten Fjord, der har sagt op i protest.