Skoleleder siger op

Lederen på Risskov Skole har valgt at opsige sin stilling

Opsigelsen kommer efter en periode, hvor Risskov Skole har været præget af protester fra elever, forældre og lærer i forbindelse med at en lærer på skolen blev bortvist og efterfølgende fyret.

- Jeg kan konstatere, at min person ser ud til at stå i vejen for den fortsatte udvikling af Risskov Skole, og min vurdering er, at det ikke er muligt at udvikle samarbejdet under min ledelse. Derfor har jeg i dag valgt at indgive min opsigelse, siger Christina Hostrup, der har været skoleleder på Risskov Skole siden 2009, i en pressemeddelelse.

- Det er ikke uden vemod, at jeg nu forlader Risskov Skole, men sådan må det være, og jeg ønsker skolen og dens elever, forældre og medarbejdere al mulig held og lykke fremover, fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Ingen tillid til ledelse

Børn- og ungechef Ole Kiil Jacobsen tager opsigelsen til efterretning.

- Det er ikke uden beklagelse, at jeg har modtaget Christina Hostrups opsigelse. Den kommer midt i et stormvejr, hvor hun har ageret, som man kan forvente af en leder i Børn og Unge, og jeg håber, at hun fortsat har mod på ledergerningen et andet sted i Aarhus Kommune, siger Ole Kiil Jacobsen.

Læreren blev bortvist efter en episode tilbage i maj måned, hvor han ramte en elev fra ottende klasse med et slag. Efter episoden valgte læreren at melde sig selv til skolens ledelse, hvorefter han blev sendt hjem.

Siden bortvisningen har både lærere og elever stået sammen for at støtte den fyrede lærer. De mener ikke, at bortvisningen er berettiget.