Se den rørende video: Skoleleder Mogens tog afsked efter 22 år

Rundhøjskolen tog fredag morgen afsked med deres skoleleder gennem 22 år Mogens Toustrup

01:36

Mogens Toustrup havde i dag sidste arbejdsdag på Rundhøjskolen i Aarhus. Efter 22 år som skoleleder siger han nu farvel og tak.

Fredag morgen overraskede personalet og eleverne ham. Personalet arrangerede, at Mogens på sin vanlige gåtur fra Saturnvej til Rundhøjskolen mødte både elever, lærere, pædagoger og forældre – alle med flag.

Læs også Rørende billeder: Afsked med skoleleder der fik nok

- Det er surrealistisk og svært at fatte. Jeg er rørt, og jeg er rundt på gulvet, siger Mogens Toustrup til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Det er surrealistisk og svært at fatte.

Mogens Toustrup, tidl. skoleleder

Skolelederen anede ikke, at der var sådan en overraskelse på vej. 

- Det var lidt surrealistisk, for min morgen gik jo, som jeg troede, det skulle gå. Jeg fik min sædvanlige morgenmad, jeg plejer at få noget havregrød, men så ringede det på døren, og så stod der nogen med rundstykker, siger han.

Har gjort indtryk

Der er ingen tvivl om, at skolelederen har gjort indtryk på både lærere, forældre og elever. Spørg bare Nicklas Jacobsen, der går i 5.A på Rundhøjskolen. 

Flere hundrede elever fra Rundhøjskolen tog i dag afsked med skoleleder Mogens Toustrup - hver på deres måde.

- Jeg vil huske ham for hans personlighed. Den er rigtig god, og jeg vil huske ham for, hvor sød han har været. Om morgenen når man mødte ind, kunne man altid gå ind og hilse på ham, og så fik man sådan en dejlig start på dagen, siger Nicklas Jacobsen.

Se mere i videoen øverst i artiklen, hvor du også kan høre fra to af lærerne på skolen.