Skoleballaden fortsætter

Fire partier kræver at skolestrukturprocessen går om

01:53

1 af 2

Debatten om skolelukningerne i Randers fortsætter. Fire partier kræver nu et ekstraordinært byrådsmøde, en uvildig advokatundersøgelse og at hele skolestruktur-processen går om.

Beboerlisten, Velfærdslisten, Konservative og Det Radikale Venstre i Randers mener at have dokumentation for, at Randers Kommune allerede i februar 2013 havde en plan om at lukke skoler.

- Der må sidde nogle forældre, der virkelig føler sig snydt. Der har været en høringsproces, hvor de er kommet med virkelig mange høringssvar - og i dag må vi bare konstatere, at den høring var pseudo. Den proces har aldrig været ment alvorligt - beslutningen var truffet, siger Mogens Nyholm (R) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er en rapport fra 2013, der indeholder to forslag til en ny skolestruktur, som har fået de fire partier til at finde sammen. Rapporten er nemlig aldrig blevet lagt frem for byrådet, og det er en skandale, mener de fire partier.

Se: Debatterer fravalg af debatmøde

- Jeg kræver svar på, hvorfor vi opdager sådan en rapport nu? Hvorfor måtte vi ikke se den i april 2013, hvor vi fik en afrapportering af hele den meget fine skolestruktur- og skolekvalitetsdebat, siger de Konservatives Daniel Madié.

Planerne om en ny skolestruktur blev lukket i april 2013, men blevet genoptaget af det nyvalgte byråd i februar i år. Det mener de fire partier, er tegn på, at man havde besluttet at lukke skoler, man ønskede bare ikke at tale om det i valgkampen.

Se mere om sagen i videoen øverst - og hør hvad borgmester Claus Omann Jensen (V) siger til kritikken i nyhederne kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.