Skole ribbet for 86 iPads og 11 computere

I weekenden stjal indbrudstyve koster for 415.000 kroner fra Hornslet Skole. Flere østjyske skoler har været ramt af indbrud

Foto: Google Street View / TV2OJ

Foto: Google Maps

1 af 2

Fredag aften havde Hornslet Skole besøg af ubudne gæster.

Indbrudstyve stjal 86 iPads, som skulle bruges til udskiftning af elevernes iPads. Derudover slap tyvene afsted med 11 computere og seks kameraer.

Tyvene udløste skolens alarm ved indbruddet, men lykkedes alligevel med at bryde ind i et aflåst rum, selv om politiet var på stedet i løbet af 30 minutter. De stjålne koster har en samlet værdi på 415.000 kroner.

Læs også Tyve med nissehuer stjal hovednøgler til skole

Tyvene udløste skolens alarm ved indbruddet, men lykkedes alligevel med at bryde ind i et aflåst rum, selv om politiet var på stedet i løbet af 30 minutter. De stjålne koster har en samlet værdi på 415.000 kroner.

Flere skoler i Syddjurs Kommune er i gang med ombytning af iPads, så derfor er alle skoler blevet advaret om muligheden for indbrud.

Østjyllands Politi bekræfter, at man er i gang med at efterforske et indbrud på Hornslet Skole.

- Indbruddet er sket fredag aften klokken 22.30. Vi fik anmeldelsen lørdag morgen. Vi ser ind imellem indbrud på skoler, hvor et typisk mål er at stjæle iPads og bærbare computere, siger Marianne Morgen, pressekoordinator, Østjyllands Politi.

Læs også Formodet stortyv fra Djursland sendt bag tremmer

Det er langt fra første gang, at østjyske skoler har været ramt af indbrud.

Mandag i denne uge var Beder Skole udsat for et frækt tricktyveri. To mænd iført nissehuer gik rundt på skolen og sagde, at de ledte efter deres lillebror. Ved at aflede en medarbejder på skolen, lykkedes det dem at stjæle en A-nøgle til skolen. Mandag aften vendte de to tyve tilbage, men blev skræmt væk af rengøringspersonale. Det lykkedes dem derfor ikke at stjæle noget.

Så heldige var de ikke på Virupskolen i Hjortshøj for nogle uger siden. Ved et indbrud fik skolen stjålet 80 computere og iPads fra sikrede bokse og et lukket it-rum.

- Det betyder rigtig meget. Lærerne har deres arbejdsplads på computerne, og eleverne bruger dem i det digitale arbejde. Det giver en masse forstyrrelser i forhold til afviklingen af undervisningen, siger Helle Mølgaard, skoleleder, Virupskolen.