Skole med fokus på bevægelse

Skole på forkant med folkeskolereform

Endnu en østjysk skole er gået i gang som profilskole i samarbejde med DGI og Dansk Skoleidræt. Det skriver DR Østjylland.

Det er Hulvej Skole i Horsens, der nu sammen med Kjellerup Skole og Skovbakkeskolen i Odder, er profilskoler med fokus på mere bevægelse i skoledagen. De tre skoler er dermed på forkant med den folkeskolereform, der er på vej.

Projektleder i DGI Midtjylland June Simonsen kalder skolerne pionerer:

- De jo har gjort sig en masse tanker. De står ikke helt på bar bund, som andre skoler måske gør, og har tænkt mange af de tanker, der ligger i skolereformen inden, at den blev offentliggjort, siger hun.

Skolereformen siger, at alle elever skal have minimum 45 minutters motion hver dag.

På Hulvej Skole i Horsens er afdelingsleder Anette Schulz Jensen ikke i tvivl om det gode ved mere motion i løbet af skoledagen.

- Vi er af den overbevisning, at i det øjeblik børn bliver velstimulerede også fysisk og bruger deres krop, skaber det en større livsglæde og selvtillid og selvværd. Det giver også en gevinst i forhold til deres koncentration. Når vi også skal op og have boglige timer, giver det et overskud til at tage den udfordring op at skulle lave noget nyt.

Anette Schultz Jensen har også iagttaget, at fokus på bevægelse på tværs af årgangene, bekæmper mobning.

- F. eks kan vi jo godt være ramt af sygdom i lærergruppen, og så kan vi godt tage en tredie klasse og en tiende klasse og lade dem have idræt samtidig. Det gør så, at de store godt kan være sammen med de små, og så lærer de hinanden at kende, og når de så møder hinanden igen i skolegården. Det gør, at mobning ikke er noget, vi møder, siger Anette Schultz Jensen.

Lovforslaget til reform af folkeskolen blev fremsat 31. oktober.