Skole investerer massivt i musik – nu har 10 gange så mange valgt faget

Mølleskolen i Skanderborg har fået stor succes med en satsning på musikundervisningen. Eleverne jubler over nye instrumenter og lokaler.

02:01

VIDEO: Rasmus Hollenberg Hansen (tv.) og Julius Lund Rasmussen går i 8. d på Mølleskolen i Ry. Skolen investerede sidste år 50.000 i instrumenter og valgte at prioritere musik som valgfag højt.

Nye instrumenter for 50.000 kroner, nyindrettede lokaler og en ellers pensioneret musiklærer. Det er opskriften på succes hos Mølleskolen i Ry.

Her er man gået fra syv elever, der valgte musik som valgfag sidste år til hele 70 i år. Noget der glæder skolelederen. Han har nemlig været med til at satse på musikken.

Læs også Christian på 14 år bruger musikken til at sætte fokus på angst

- Jeg tror på, at musik kan skabe noget i vores udskoling i forhold til kreativitet og fællesskab. Musik kan noget, siger skolelederen Kristian Toft til TV2 ØSTJYLLAND.

Efter sommerferien skal alle folkeskoleelever i udskolingerne have et toårigt praktisk eller musisk valgfag. Det er den øvelse, som Mølleskolen har taget hul på før tid.

Selvom de ældste elever på Mølleskolen er gået på læseferie, er der stadig liv på skolen - nemlig i det gamle bibliotek som nu er musiklokale.

Fedt med stort musiksted

Det gamle bibliotek er blevet indrettet som musiklokale, og det har sammen med nye instrumenter lokket mange håbefulde musikere til.

- Det er meget fedt med et stort musiksted, siger Julius Lund Rasmussen fra 8.d på skolen til TV2 ØSTJYLLAND.

Generelt så kan det være svært at skaffe musiklærere nok. I virkeligheden får vi ikke uddannet musiklærere nok i Danmark pt.

Kristian Toft, skoleleder Mølleskolen

Sammen med blandt andre klassekammeraten Rasmus Hollensberg Hansen er bandet 'Karls Kællinger' blevet dannet.

De er nu blevet så bidt af musikken, at de også øver efter skoletid.

- Vi kan komme efter skole og i fritiden og lave det, vi har lyst til og øve os, fortæller Rasmus Hollensberg Hansen.

Mangler lærere

Musikkens nyvundne popularitet har dog givet Mølleskolen et uventet problem. Der mangler musiklærere.

- Generelt så kan det være svært at skaffe musiklærere nok. I virkeligheden får vi ikke uddannet musiklærere nok i Danmark pt., siger Kristian Toft.

Løsningen i Skanderborg er en gammel kending i form af den ellers pensionerede musiklærer Poul Erik Andersen.

Læs også Metalfan til over 1000 koncerter: - Metalmusik er medicin for ørerne

Han mener ligesom skolelederen, at musik giver eleverne en masse – også i form af samarbejdsevner. Derfor trådte han til, da der var brug for hjælp.

Mølleskolen samarbejder med ungdomsskolen og Skanderborg Kulturskole, så det fremover vil være muligt for eleverne at låne en nøgle og bruge musiklokalet, når de har lyst.