Skole forsvarer emneuge

Omkring 20 lærere i blokade

01:32

1 af 2

Hele dagen i dag og også i går har frustrerede lærere blokeret indgangen til Nørbæk Efterskole nord for Randers.

I går var mere end 80 lærere og fagforeningsfolk på barrikaderne. I dag var der kun 20, som holdt stand i kampen for at vise deres utilfredshed med, at efterskolen i denne uge har entrepreneret med ni universitetsstuderende og stablet en emneuge på benene for deres elever.

De omkring 80-90 elever på skolen har ikke taget notits af demonstrerende lærere. Til TV 2 | ØSTJYLLAND fortalte en af eleverne.

- Jeg har ikke så meget at sige til selve blokaden. Jeg er først og fremmest bare glad for, at nogen har lavet en emneuge for os, og vi har fået noget undervisning, siger Simone Skjerlund, der går i skole og også bor på Nørbæk Efterskole.

I vores livesending kl 12.10 på TV 2 | ØSTJYLLANDS kanalen forsvarede forstander Søren Pedersen sin beslutning om at gennemføre undervisning denne uge foranstaltet af andre end de lockoutramte lærere.

- Jeg har kun været i god tro. Mens der er lockout har vi jo stadig en efterskole og nogle elever, der skal have tiden til at gå. Så da ideen kom op, forhørte jeg mig hos både Moderniseringsstyrelsen og hos Efterskoleforeningen, og begge steder fik jeg grønt lys til at gennemføre ideen, siger Søren Pedersen.

Blokaden er landets første i forbindelse med lærernes lockout. Eftersom eleverne bliver hentet hjem til weekend i dag, forventer lærerne at bryde blokaden sidst på eftermiddagen.