Skilsmissebørn i klemme

Østjysk familie er centrum i ny dokumentar

02:28

1 af 2

Når far og mor bliver skilt, ender børn ofte som ofre i en bitter og nogle gange voldsom konflikt, når der ikke er enighed om, hvor de skal bo.

En skilsmisse-ramt familie fra Østjylland bliver i aften centrum, når TV 2 kl. 21.00 viser første del af dokumentaren "Med børnene som våben".

I dokumentaren medvirker John Paul Pearson fra Aarhus, som ikke har set sin datter Isabel i over fire år.

Isabels mor har flere gange klaget til Statsforvaltningen over, at datteren har det dårligt, når hun har været sammen med sin far. I februar 2010 besluttede Statsforvaltningen, at Isabel ikke længere skal se sin far. Han må overhovedet ikke tage kontakt til hende.

- Det er meget hårdt at høre sin datter tale som en alien - som en man overhovedet ikke kender, siger John Paul Pearson i dokumentaren.

Dagligdags-kost

For familieretsadvokat i Aarhus Marita S. Hinge er sager som denne dagligdags-kost.

- Ofte sker det, fordi familierne får hjælp for sent. Der går alt for lang tid fra en sag bliver startet i Statsforvaltningen til der bliver truffet en afgørelse. Ventetiden kan betyde, at en forælder afskærer en anden forælder fra at se barnet, siger Maria S. Hinge.

Hun tilføjer, at mange forældre har svært ved at fokusere på barnets behov og følelser:

- I en skilsmissesituation, hvor det netop er forældrene, der går fra hinanden, er det ofte forældrenes følelser, der kommer i højsædet frem for barnets.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.