Skills-vinder: Nu er der til en bryllupsrejse

Camilla Lillienskov Pedersen vandt i kategorien bedste ernæringsassistent-elev til DM i Skills

Ernæringsassistent Camilla Lillienskov Pedersen Foto: Helene Bagger

Fyldt kyllingebryst, vinterkartoffelsalat, løgchutney, bagte rodfrugter og en omgang citrusfromage til dessert. Det var menuen, som lørdag sikrede Camilla Lillienskov Pedersen fra Aarhus en sejr til DM i Skills.

Den 24-årige ernæringsassistentelev formåede at fortrylle dommernes smagsløg i en finale, hvor hun ikke havde haft mange muligheder for at forberede sig på forhånd.

Opgaven var at lave mad til uventede gæster, og ingredienserne kendte hun blot en halv time før, tiden gik i gang.

- Vi var to Camilla'er, så jeg troede, det var en fejl, da de råbte mit navn. Jeg var meget overrasket, fortæller Camilla Lillienskov Pedersen til tv2oj.dk, som udover et trofæ også fik en pengepræmie på 10.000 kroner fra Kost & Ernæringsforbundet.

Sander fra Randers er Danmarks bedste mekanikerlærling

Om tre uger skal hun giftes, så pengene skal nu gå til en bryllupsrejse:

- Min mand har slæbt de seneste uger med arbejde og bryllupsplanlægning, mens jeg har forberedt mig til konkurrencen. Så jeg kan vist godt lige tage ham med et sted hen et par dage, siger hun.

Store gryder

Camilla Lillienskov Pedersen er i lære hos Centralkøkkenet Risskov, som leverer mad til det psykiatriske hospital i Risskov og Aarhus Universitetshospital i Skejby.

DM Skills: Fire østjyder hiver trofæer hjem

Den slags mad, hun lavede til finalen, var noget anderledes og i et helt andet målestoksforhold, end den hun laver til hverdag, hvor gryderne er op til 300 liter.

- Hvis vi skal smage til, skal der nogle gange 6-700 gram salt i, og så står vi fire-fem om gryden. Det er nærmest en åre, man skal bruge til at røre rundt med, fortæller Camilla Lillienskov Pedersen.

Når brylluppet snart står for døren, bliver forklædet dog lagt på hylden:

- Jeg skal selv lave bryllupskagen, men maden den kommer udefra.

Der deltog omkring 300 unge fra landets erhvervsskoler til DM i Skills i Fredericia, hvoraf 36 vandt priser. Ud af dem løb fire unge fra Østjylland med titler.