Skifter til belgisk klub?

Marvin Pourié er måske på vej væk

Marvin Pourié på vej til en krammer med tidligere SIF-cheftræner Troels Bech.

Endnu en af Superligaens topscorere forlader sandsynligvis Danmark. Silkeborgs Marvin Pourié skifter formentlig til en belgisk topklub.

Først røg nummer et og to på sidste sæsons topscorerliste, Andreas Cornelius og Nicklas Helenius, til henholdsvis Cardiff og Aston Villa i Premier League. Nu er endnu en af sidste sæsons absolutte topangribere på vej til en klub uden for landets grænser.

Marvin Pourié, der blev en delt nummer tre på målkongernes rangliste, står foran et skifte til den belgiske klub Zulte Waregem.

Pouriés klub, Silkeborg, der i den kommende sæson spiller i 1. division, ligger i fremskredne forhandlinger med belgierne. Så fremskredne, at et salg angiveligt går igennem i løbet af de kommende dage.

- Der er en masse kontakt imellem os, Silkeborg og spillerens lejr. Nu håber vi på, at handlen går hjem, siger Zulte Waregems træner, Francky Dury, til sporten.dk.

Se: Pourié åben for FCK-skifte

Det er ikke første gang, Zulte Waregem handler i Danmark. Klubben har de seneste to år hentet Brian Hamalainen i Lyngby (siden solgt videre til Genk) og islandske Olafur Skulason i Sønderjyske, men siden har belgierne taget et kvantespring.

I sidste sæson var klubben, der historisk er en miniput, blot én enkelt sejr fra at vinde det belgiske mesterskab, men i stedet blev det til en andenplads.

Derfor skal holdet i august spille kvalifikation til Champions League, og det får klubben til at foretage den økonomiske satsning, det er at hente Marvin Pourié.

- Pourié kan blive en rigtig vigtig spiller for mit hold, så jeg håber at se ham hernede. Han er en rigtig god mulighed for os, og han er bestemt en angriber, jeg kan lide, fortæller Francky Dury.

Zulte Waregem løber med Pouriés underskrift, men belgierne er ikke de eneste, der har været på jagt efter den farlige 23-årige tysker.

Klubber fra fire lande har blandet sig i kampen, og ifølge sporten.dk's oplysninger har også de danske mestre, FC København, haft den kontroversielle angriber på listen over mulige angrebsforstærkninger. FCK slog dog ikke til i tide, og derfor scorer Marvin Pourié i den kommende sæson mål i Belgien - ikke i Danmark.